Inventarisatie gezondheid

De Cesky Fousek is over het algemeen een gezond ras, dat willen wij graag zo houden.
Het is van groot belang dat we voor de toekomst gezondheids-
problemen met een (mogelijke) erfelijke achtergrond goed registreren. Daarom vragen wij uw medewerking.
Klik hier

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de Cesky Fousek als ras,
       de vereniging, fokkerij en activiteiten van de Cesky Fousek Vereniging Nederland.

OPROEP REU EIGENAREN

De Cesky Fousek Vereniging vind onderzoek erg belangrijk.
Wij hebben de vraag gekregen ofdat onze leden mee zouden willen werken aan het onderstaand onderzoek.  Hieronder de uitnodiging. Overigens dit onderzoek wordt niet door de vereniging georganiseerd.
Het is aan ieder om zelf te beslissen voor deelname.

Geachte lezer,
Voor onderzoek naar het invriezen van hondensperma en hiervoor zijn wij op zoek naar intacte reuen die sperma kunnen afstaan.
Wij doen onderzoek naar het invriesproces van hondensperma om zo de kwaliteit van ingevroren sperma te kunnen vergroten.
De sperma afname wordt gedaan bij Dierenkliniek Eersel. Het onderzoek vindt plaats boven de dierenkliniek, in het Cryolab Eersel.
Het spermamonster wordt beoordeeld op beweeglijkheid. Wanneer er voldoende bewegende spermacellen aanwezig zijn, zullen deze worden beoordeeld op morfologie. Indien de morfologie uitwijst dat er voldoende normaal uitziende cellen aanwezig zijn, is het monster geschikt voor ons onderzoek.
Wanneer u meewerkt aan ons onderzoek, ontvangt u dus sowieso een gratis kwaliteitsrapport.
Wanneer het monster van voldoende kwaliteit is, zal het worden gebruikt voor ons onderzoek. Dit sperma zal na onderzoek worden vernietigd.
Indien de hoeveelheid afgenomen spermacellen het toelaat, is er de mogelijkheid om de rest van het monster gratis te laten invriezen.
Wanneer u voor deze optie kiest, hoeft u enkel de opslag te betalen (78,50 per reu per jaar).
Wanneer u geen gebruik wilt maken van deze optie, zal ook de rest van het sperma worden vernietigd.
Heeft u een niet-gecastreerde reu beschikbaar en wilt u meedoen met het onderzoek?
Mail ons dan op: SG.Janssen@student.has.nl of bel naar 06-13097136 voor meer informatie
Veel dank alvast
!Met vriendelijke groeten, Steffi Janssen en Fenna Meulemans Cryolab Eersel l