Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacybeleid te accepteren


 
Herplaatser


De pupinfo houdt een lijstje bij van mensen die graag een volwassen Cesky Fousek willen en brengt hen in contact met de eigenaar van de hond die herplaatst moet worden.

U kunt dus contact op nemen met de pupinfo.

Pupinfo
Jeanine vd Slikke
tel: 0228-515706

e-mail: puppycontacten@ceskyfousekvereniging.nl

 

Warm (voor)jagersthuis gezocht voor lieve energieke Duco
Duco, officieel Vasco Venaticus Major, is een kortharige Cesky Fousek reu van 6 jaar. Duco is een ready-to-go jachthond, altijd bezig met jagen, zoeken, werken voor zijn baas. Hij heeft KNJV B en C en twee veldwerk classificaties.
Hij is niet de meest volgzame hond bij de training maar heeft wel altijd succes. Druk zetten of boos worden kan hij goed tegen, maar heeft vaak niet het juiste effect. Rust en duidelijkheid wel, en spel/humor nog beter. 

Duco is meer een praktijkhond dan een wedstrijdhond. Hij heeft veel ervaring met duif, eend, haas (hij is hazenrein), fazant, gans en vos. Hij jaagt breed en staat langdurig voor. Duco is gek op water en weet aangeschoten waterwild door zijn doorzettingsvermogen goed te vinden. Hij kent het spelletje, hoeft op jacht niets meer te leren. Uiteraard zullen hij en zijn nieuwe eigenaar wel aan elkaar moeten wennen alvorens ze werkelijk een goed team vormen.

Vanwege een echtscheidingssituatie en een nieuwe relatie in het buitenland zoekt zijn eigenares voor deze geweldige hond een nieuwe baas die meer toewijding voor hem heeft dan zij hem nu kan bieden. Ideaal zou zijn een ervaren (voor)jager die geen pup meer wil maar gewoon iedere dag met een hondenkameraad wil genieten van het buiten zijn in een jachtveld. Of als een oudere hond bij een pup om het kunstje voor te doen.


Naast het feit dat Duco een fijne jachthond is, is hij ook een super sociale en lieve hond die erg graag bij de mensen is. 
Hij communiceert en onderzoekt veel met zijn bek, geeft zachte “love bites” en is een echte knuffelbeer! Kruipt soms op je schoot.

Geboren: 23-3-2012
Hoogte: 64 cm, gewicht: 34 kg
Gecastreerd: Nee, chemische castratie had niet zo’n goed effect op zijn karakter (werd instabiel). Castratie daarom niet gewenst.
Kan met andere huisdieren: niet alle. Jaagt op buiten op (huis)katten, dus als zijn nieuwe baas katten heeft, zal hij dat moeten afleren. Is gewend aan kippen in een hok
Kan met kinderen: Duco is super vriendelijk maar hij is wat lomp met kleine kinderen en is niet veel kinderdrukte in huis gewend, geen kleine kinderen is beter.
Kan in de kennel: Nee, is niet gewend aan een buitenkennel, liever bij het gezin in huis met eigen plek bij de mensen
Kan met andere honden: Ja, alle teven en kleinere reuen (heeft 5 jaar lang bazige ruwharige teckel reu boven zich gehad)
Kan alleen thuis zijn: Ja, kan goed lang alleen thuis zijn als hij eerst voldoende (> 1 uur) is uitgelaten, is gewend aan uitlaatservice
Kan in de auto: Ja, kan goed en lang in de auto, heeft soms wat moeite met in de auto gaan
Goede eter: Ja, goede flinke eter (elke soort brokken), vlees ook goed. 


 
 
Copyright 2014, Český Fousek Vereniging Nederland
 Realisatie: van der Waal Webdesign Inloggen